Kummooyeh

Kummooyeh is een Koreaanse discipline waar men vooral traint met het zwaard (80%) en boog (20%). Het is de snelst groeiende wapensport komende van uit Korea.

Kummooyeh samengesteld uit diverse trainingselementen zoals: meditatie, basis bewegingen, zwaardvormen, snij-oefeningen, sparringstechnieken en Koreaans traditioneel boogschieten. Ieder element heeft een apart trainingsdoel ten behoeve van de persoonlijke ontwikkelingen van iedere Kummooyeh beoefenaar.

Deze kunst is afgeleid van de oude kunst van de Koreaanse zwaardgevechten en het boogschieten. Het betreft een unieke krijgskunst ontwikkeld op basis van de oude elite krijgersklasse, die hun leven had gewijd aan de studie van martial arts en de bescherming van hun eigen land. De technieken en bewegingen van Kummooyeh zijn mooi en dynamisch en kenmerken zich door een zekere mate van snelheid, beheersing, kracht en nauwkeurigheid waarbij uitgegaan wordt van een duidelijk en dodelijk doel (de weg van het zwaard).

Kummooyeh vereist net als andere vechtkunsten, discipline en een toewijding aan training. Een nieuwe student begint met het leren van de basisoefeningen zoals de etiquetten, de verschillende standen en het voetenwerk en uiteraard hoe een goede zwaai te hanteren met een zwaard.

Meer informatie over World Kummooyeh federation en Belgian afdeling kan je bekomen door op de respectievelijke logo's te klikken.

Doorzichtig 3.png
27656995_1684616354892806_40777745949055
             Basis Zwaard

 

Koreaanse vechtkunsten hebben een lange geschiedenis en verschillen in veel opzichten van de martiale geschiedenis van omringende landen zoals Japan en China.

Ondanks de grote verschillen zijn er ook veel overeenkomsten waar te nemen en men kan dan ook vaststellen dat de verschillende martiale tradities van deze landen elkaar wederzijds beïnvloed hebben. Het zijn de Koreaanse vechtkunsten die in de afgelopen eeuw erg beïnvloed zijn door met name de Japanse vechtkunsten. Dit blijkt wel uit de benaming: werden vechtkunsten in het Koreaans oorspronkelijk aangeduid met Mu Sul (무술 hanja: 武術) of Mu Ye (무예 hanja:武藝), tegenwoordig zie je dat veel mensen zich bedienen van Mu Do (무도 hanja: 武道) naar Japans gebruik.

1/3

1/2
             Zwaard Vormen

 

Zwaardvormen zijn een kernelement van martial arts, waarbij de beoefenaar de benodigde vaardigheden krijgt aangeleerd welke nodig zijn voor het sparringsonderdeel. Door duidelijk uitgezette zwaardvormen ontwikkelt de beoefenaar discipline, concentratie, uithoudingsvermogen en kracht. Dit alles gebeurd zonder fysiek contact en zonder risico op het verkrijgen van onnodig pijn en/of blessures.

1/2

                   Sparring

Sparring is de toepassing van alle zwaardoefeningen tegen een beoefende tegenstander. Alle trainingselementen van Kumdo zijn essentieel voor een effectieve beoefening van het sparren middels de genoemde foamzwaarden.

De beoefenaar dient al zijn of haar kennis en vaardigheden toe te passen om te trachten een tegenstander te kunnen overwinnen. De kerncompetenties hiertoe zijn: snelheid, reactievermogen, nauwkeurigheid, beoordelingsvermogen, mentale en fysieke zelfcontrole.

1/5
             Meditatie

 

De beoefenaar zal door het aanleren van een adem-controlerend patroon, leren om de hartslag te vertragen en zichzelf onder hoge druk leren te kalmeren. De zittende meditatie bevordert vervolgens de leer van Kichon, een vorm van de bewegende meditatie, waarbij de beoefenaar een sterke controle over zichzelf zal weten te ontwikkelen.

1/4
             Snijden

 

De theorie en praktijk van het zwaard worden geharmoniseerd in het trainingselement van het snijden.

Snelheid, nauwkeurigheid, voetenwerk, concentratie en beheersing komen bij deze oefeningen volledig tot hun recht wat zich uit in een perfecte, kaarsrechte zwaardsnede van bijvoorbeeld een bamboe-mat of bamboe-stengel. Het snijden is de kunst van de scherm -en zwaard gevechtskunst in praktijk.

1/2
             Boogschieten

Het Koreaans boogschieten is een zeer bijzonder onderdeel welke wordt uitgevoerd middels een traditionele Koreaanse Kaya-boog.Er wordt uitsluitend geschoten met rubbere pijlen, waarbij er wordt geoefend op targets en bijvoorbeeld gewone targets maar ook flessen , ballonnen enz....

1/4
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now